Лечение на Парадонтия в стоматологичната клиника на Д-р Костадин Димитров

Пародонтологията е задължителен етап от съвременното стоматологично лечение. Тя е тази част от денталната медицина, която е насочена към поддържане здравето и лечение на всички тъкани в устната кухина – венци, кост, периодонциум, както и устната лигавица. Основната цел на Вашия пародонтолог е и трябва да бъде преди всичко да поддържа пародонта Ви в състояние на здраве чрез правилно лечение, навременна профилактика и редовни грижи за устната Ви хигиена. Освен това, при вече развило се заболяване – пародонтит или гингивит, пародонтологът е този, който чрез най-доброто и адекватно лечение ще възстанови здравето Ви и ще запази зъбите Ви.

Пародонтит

Кои пациенти трябва да посещават пародонтолог ? – всеки пациент е необходимо да посети пародонтолог с оглед грижата за собственото му здраве. След първоначалния преглед Вашият пародонтолог ще Ви състави индивидуален план. Ако нямате изявено заболяване ще Ви бъдат дадени препоръки за оралната Ви хигиена и за това колко често е необходимо да правите профилактика, за да избегнете развитие на заболяване в бъдеще. Ако бъде установено, че вече имате заболяване, ще Ви бъде изготвен индивидуален план за лечение, за да бъде процеса овладян и излекуван възможно най-бързо.

Какво е гингивит? – Гингивитът е възпаление на венците. Първите симптоми, които обикновено пациентите забелязват са кървене при миене на зъбите, подути или зачервени венци, понякога болка във венците и лош дъх. Важно е да се знае, че Гингивитът е първата и най-начална фаза на пародонтално заболяване и, че това състояние е напълно лечимо, както и, че нелекуваният Гингивит обикновено са задълбочава в Пародонтит.

Какво е пародонтит ? – Пародонтитът обикновено е резултат от нелекуван гингивит и е доста по-сериозна диагноза. При това заболяване процесът вече е достигнал дълбоките слоеве на пародонта и е засегнал костта, която поддържа зъбите. Пародонтита е лечимо заболяване и лечението му не бива да се отлага, защото това води до задълбочаване на състоянието и на нарушенията на тъканите. Нелекуваният пародонтит може да доведе до загуба на зъби!

Кой може да лекува пародонталните заболявания ? – Пародонталните заболявания, както и профилактиката им, трябва да бъдат лекувани единствено от пародонтолог, тъй като това е специалистът, който ще Ви предложи най-доброто и адекватно лечение. Освен това по време на профилактичните визити, пародонтологът е този, който може да забележи и най-ранните признаци на заболяване и да вземе своевременни мерки за предотвратяването му.

Пародонтия